Novi Sad
20.01.2012.
09:42 > 09:46
Jedini čovek iz Srbije koji je preživeo zloglasni koncentracioni logor Flosenburg, 86-godišnji Ljubiša Letić iz sela Lok, uskoro putuje u Nemačku gde će biti jedini predstavnik naše države na obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na holokaust.
  • Animator

    22.10.2012 17:11
    Apsolutno tačno.
    "Mi kao da se stidimo da smo ginuli u borbi protiv fašizma"

    Apsolutno. To je jedna od najstrašnijih pojava u današnjem srpskom društvu, koja mi nikad neće biti jasna.
  • ddd

    22.01.2012 09:31
    državna sramota
    Šta više reći nego da je velika sramota. Ne treba dozvoliti da se ovo zaboravi jer je jedino tako moguće da se ne ponovi.
  • зики

    20.01.2012 17:01
    Држава
    Кога тамо да пошаљемо, још
    ће се извињавати нацистима.
  • Paya

    20.01.2012 16:59
    Moj Ljubiša, država se stidi antifašističke borbe. Ti ja se stidimo ove države - pa smo s njome kvit!
  • berolina

    20.01.2012 15:47
    KZ Flossenbürg
    1.4.1985 na cetrdesetogodisnjicu od smrti moga dede, posetila sam KZ Flossenbürg i koliko znam, u kapeli podignutoj od ostataka temelja baraka logora, nalaze se sarkofazi sa zemljom odakle poticu bivsi logorasi. u aleji su pored masovne grobnice, tj. pepela u vidu piramide, pohranjeni su anonimno ostaci svih logorasa; zatim su levo i desno od piramide postavljene nadgrobne ploce sa natpisima zemalja i brojem preminulih rogolasa iz tih zemalja...

    rezime: drzava Jugoslavija ima obelezeno mesto zrtvama KZ Flossenbürga i u kapeli, kao i u aleji.

    Srbija nije imala, a i odakle bi imala posebne naznake/obelezja poubijanim ili prezivelim logorasima iz tog vremena...ali, ko zeli da obelezi nesto posebno, moze to da uradi, niko mu ne brani.

    danas je deo za posetioce mnogo veci i dostupniji, nego '85...literatura i foto materijal su obimniji.
  • Yo Yoplet

    20.01.2012 12:43
    Istinu govori ovaj covek. Iz dana u dan vidim sve vise i vise mladih koji su jos uvek u klupama osnovnih skola kako velicaju Hitlera i govore da je bio u pravu kada je ubijao Cigane i Jevreje zaboravljajuci tom prilikom da je doticni pored tih Cigana i Jevreja pobio i pretke tih klinaca koji ga velicaju. Zaboravljaju da je taj isti satanista sa brcicima pobio i njihove vrsnjake u Kragujevcu, pobacao ih u masovnu grobnicu i zalio zivim krecom. svaki put se zaprepastim kada medju Srbima vidim nekog ko velica fasizam a i Srbi su bili na njihovoj listi za odstrel. Takvi Srbi su umobolni Srbi.
  • Milan

    20.01.2012 12:07
    Srpska sramota
    Sada se slave cetnicke zveri. Srbijo, srami se,srpski narode, osvesti se!!!!
  • ZiZu

    20.01.2012 11:50
    Naravno da ne brinu.

    Rehablitovali smo Dražu, uskoro ćemo i Ljotića, a za par godina bismo mogli i Hitlera, što da ne, borio se protiv zlih komunista.

    Ovu državu i političare u njoj treba sravniti sa zemljom, pa početi ponovnu izgradnju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna